Маратон на приятелството Плевен, 19 май 2024

17.05.2021

Обновено трасе на седмия Маратон на приятелството в Плевен

Добра новина за всички, които искат да бягат по-близо до природата, по по-леко трасе, с по-малка денивелация и повече сянка.

Тази година Маратонът на приятелството „Плевен“ е с обновено трасе, което включва повече бягане в парк „Кайлъка“. Промяната е за дисциплините маратон, полумаратон, 10 км и щафета, за които трасетата са обновени, но остават сертифицирани.

Освен, че ще предложат повече сянка и прохлада, обновените трасета са по-леки, с по-малко спускания и изкачвания. Общият профил на маршрута е преобладаващо равен, на места хълмист, с максимален наклон 11-12,4% и среден наклон едва 1,9-2%.

Повече информация за трасетата и подкрепителни пунктове на отделните дисциплини

В събота на 22 май от 17:30 часа ще се проведе техническа конференция. Мястото е пред Центъра за работа с деца, входа пред градинката.

Стартът на състезанието ще бъде даден на 23 май, неделя, в 9 ч. сутринта, като първи под арката на площад „Възраждане“ в Плевен ще преминат участниците в маратона и полумаратона. Малко по-късно, в 9:05 ч., е стартът за щафета и 10 км, a в 09:07 ч. – на 3 км масов крос „Аз мога“. В 9:25 ч. се очаква да започне бягането за деца, част от събитието Fun Run Kids, като първо стартира възрастова група 6-7 години, после 8-9 години и накрая 10-12 години.

Pleven marathon 2021

Церемония по награждаване ще има на сцената на площада от 10:30 ч. сутринта за Fun Run Kids и „Аз мога“, а от 13:30 ч. и за участниците на дългите дистанции – маратон, ветерани маратон, полумаратон, 10 км и щафета.

Друга новост е, че в рамките на седмото издание на маратона ще се проведе и благотворителното събитие Парк+. То се фокусира върху разнообразието и приобщаването на училищата, развлекателните дейности и други аспекти на ежедневието. Зелените площи около старт-финала са предвидени за активности на открито като йога, федербал, волейбол и др. 

Програмата на състезателния ден.

Scroll to top
Skip to content