Маратон на приятелството Плевен, 19 май 2024

25.06.2024

Изпратихме 18-ия випуск на стипендиантската програма „Готови за успех“

На 20 юни 2024 Фондация BCause, стипендианти и дарители, отпразнуваха завършването на 18-ия випуск на програма „Готови за успех“ в литературен клуб „Перото”. 

През изминалата учебна година 122 студенти и ученици, изгубили единия или двамата си родители, или израснали в специализирана институция, получаваха стипендия за отлични академични постижения. Общата стойност на стипендиите за изминалата учебна година е 309 300 лв, осигурени изцяло от дарители.

Емоционално начало на вечерта даде Пенка Цветкова от Фондация BCause, която се обърна към стипендиантите: „Цялата фондация искрено живеем с вашите успехи, преживяваме трудностите ви. Работим целогодишно, за да може всяка година да подкрепяме над 100 млади хора да продължават образованието си! Така че няма как да не се вълнуваме, че днес ще отпразнуваме заедно вашите успехи, ще поговорим за бъдещето, за мечтите! Вие сте нашето вдъхновение!“

На сцената се изредиха стипендианти на програмата, които разчувстваха публиката с думи на благодарност.

Димитър Итев е стипендиант в „Готови за успех“ вече седма година – това са седем поредни години, в които той има отличен успех, като шест от тях следва медицина. Димитър работи в неврологичното отделение на УМБАЛ „Света Анна“ София и сподели, че желае да започне  специализацията си там, след като завърши тази година. Той изрази дълбока признателност към всички дарители и Фондация BCause за финансовата и морална подкрепа, която му е помогнала да сбъдне мечтата си – да бъде лекар като покойния си баща. 

Постигнах много през изминалата година с помощта на вас, дарителите. С вашата подкрепа продължавам да се развивам и усъвършенствам – благодари Никол Генова, която завърши първи курс в Университета по национално и световно стопанство със специалност „Бизнес информатика и комуникации“. – Всеки човек може да постигне много, стига да иска и да има тази възможност. Мисля, че моята майка, която днес е тук, е достигнала върха, към който всяка майка се цели, а именно – да изгради детето си като стойностен човек. Тя ме направи този човек, който съм сега – силен, борбен и упорит.“ 

„Според мен трябва да се стремим към всяко ново начало с нетърпение и любопитство – сподели Калина Крумова, която е щастлива първокурсничка в Химико-технологичен и металургичен университет със специалност „Химично инженерство“ на немски език и се обърна към дарителите и екипа на BCause – Благодарение на вас, ние можем да мечтаем, да бъдем по-добри и да развиваме потенциала си.“ 

Александър Цветков от DrumShot Corporate Rhythm and Team Building завърши официалната част на събитието с музикално предизвикателство, което развесели и сплоти още повече участниците в празника. 

Вечерта завърши с неформални разговори за бъдещите планове на стипендиантите на по чаша вино и вкусни хапки от кетъринга на Фондация „Светът на Мария“, чиято мисия е да подобри качеството на живот на хората с интелектуални затруднения и техните семейства. 

Програма „Готови за успех“ се финансира изцяло от корпоративни и индивидуални дарители. Благодарим от сърце на Bulgarian American Society, American Chamber of Commerce in Bulgaria, BNP Paribas, Бош България, Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп, Creative Assembly, UniCredit, Merkle, Paysafe, Telus International Bulgaria, Kaufland, Metro, Архитектурно студио Кунчев, DXC, банка ДСК, Endava, Playtech, Progress, Atos, Маратон на приятелството Плевен 2024, служителите на А1, Аурубис, MentorMate, Контур Глобал, HP Enterprise, Yettel и служителите на Световната банка, както и наемателите на Megapark, Park Lane и Polygraphia.

Всеки може да подкрепи програмата ни. Ето как: с онлайн дарение в Платформата.бг или в DMSbg.com, или като изпрати SMS с текст USPEH на 17 777, или с месечно дарение, като стане дарител по ведомост. 

Бъдете част от успеха на тези млади хора! 

Scroll to top
Skip to content