Маратон на приятелството Плевен, 21 май 2023

19.05.2021

Ограничения за движението на автомобили в Плевен по време на маратона

По повод седмото издание на Маратон на приятелството и Fun Run Kids на 23-и май 2021 в Плевен се налагат промени в движението на моторни превозни средства.

Със заповед на кмета на града Георг Спартански се въвеждат следните ограничения за автомобили, които ще важат само в рамките на състезателния ден 23-и май:

Ограничава се движението за МПС по ул. „Вардар“ (велоалеята) от централния площад „Възраждане“, на който ще бъдат разположени сцената и старт-финала, до бул. „Христо Ботев“. Интервалът, за който важи ограничението, е от 9:00 ч. сутринта до приключване на състезанията по този участък, но не по-късно от 15:00 ч.

Между 9:00 ч. и най-късно до 11 ч. се ограничава движението за МПС по ул. „Стоян Заимов“ (моста на река Тученишка) и по ул. „Вардар“ в отсечката между ул. „Стоян Заимов“ и общинския паркинг до Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец“. Ограничение за автомобили ще има и за движението по бул. „Христо Ботев“ в отсечката от ул. „Ген. Атанас Стефанов“ до ул. „Сан Стефано“ между 9:00 ч. и най-късно до 15 ч. Затворена за автомобили ще бъде и дясната лента на ул. „Сан Стефано“ в отсечката от бул. „Христо Ботев“ до парк „Кайлъка“ за времето от 9 сутринта до приключване на състезанията по този участък, но не по-късно от 15:00 ч.

Ограничение ще има и за автомобилите на входа/изхода на паркинга на магазин „Кауфланд“ на ул. „Сан Стефано“ от 9 до 15 ч. Затворен ще бъде и пътят от Плевен към село Тученица през парк „Кайлъка“ в отсечката от парк-хотел „Кайлъка“ до отклонението за хотел „Спартак“ за времето от 9 ч. до приключване на състезанията по този участък, но не по-късно от 15:00 ч.

Друга промяна ще засегне престоя и паркирането на автомобили на паркинга срещу входа на парк „Кайлъка“ (тролейбусна спирта „Моста“) за времето от 7 ч. сутринта до приключване на състезанията по този участък, но не по-късно от 15:00 ч. Затворен ще бъде и общинският паркинг до Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец“ за времето от 7 до 11 ч. сутринта.

Забраните не се отнасят а автомобили на СНМП, ПБЗН, МВР и МПС, обслужващи участниците и организаторите на маратона.

Scroll to top