Маратон на приятелството Плевен, 19 май 2024

Кауза

Кауза - стипендия на студент в МУ Плевен

По традиция, десетият Маратон на приятелството в Плевен отново има благотворителна кауза – да осигури стипендия за студент в Медицински университет, Плевен като част от програмата Готови за успехна фондация BCause. Помощта е предвидена за студент с отличен успех, изгубил единия или двамата си родители или израснал в специализирана институция. 

Маратонът подкрепи „Готови за успех“ и миналата година, а един от студентите, за чиято стипендия бяха набрани средства през 2019 г., вече е дипломиран лекар – а също и  един от хората, завършили с най-висок успех във випуска си. 

„Решихме с десетото юбилейно издание на Маратон на приятелството Плевен 2024 отново да подкрепим бъдещ лекар – млад човек, който е избрал медицината за свой път и призванието да помага“, казва Станимира Георгиева от социалното предприятие „Айс-Оупън“, съорганизатор на събитието.

През годините Маратонът на приятелството в Плевен традиционно подкрепя благотворителни каузи в помощ на деца с интелектуални затруднения, хора с различни възможности и младежи в неравностойно социално положение. Вярваме, че по този начин помагаме за създаването на една по-сплотена и толерантна общност, в която всеки се чувства приет и има възможност да допринася. 

1053 лв. дарени
Целева сума 3000 лв.
1 дарение
35%
 
Дарители
Дарител Сума
1 Анонимен дарител 1053 лв.
Scroll to top
Skip to content